maanantai 19. toukokuuta 2014

Kesäressiä pukkaa

Täytyy taas äkkiä löytää sijainen tähän toivottomaan resurssipulaan, jossa virkaa ollaan lakkauttamassa. Päätoimisuudesta ei puhettakaan. Miten täyttää pikkukoulun 18 viikkotunnin paikka ilman kuluttavia muodollisuuksia? Tämä paikka on vain väliaikainen. Vain ensi lukukausi. Jatkosta ei tietoakaan. Valitettavasti näin se maa makaa tänään. Oppilasmäärät eivät kasva tarpeeksi ja ryhmiä yhdistetään.

Jos paikkaa haetaan virallisesti hakuja ja puheluja voi tulla yli sata. Niin ja sivistysveljeskunnan johtaja sanoi, että työtä ei voikaan laittaa koko vuoden sopimuksella. Sijaisuuden tuleepi loppua heti lukuvuoden päättyessä! Ja vielä alkaa aikaisintaan vasta 8.8.

Rehtorin tuttu sijaisope Jihanna, koulun entinen oppilas muuten, sanoi voivansa jatkaa syksyllä, jos vain mahdollista. Mutta laki velvoittaa laittamaan paikka virallisesti hakuun ja silloin varmasti paikkaan olisi tulijoita mukavaa Jihannaa pätevämpiä. Lisäksi luvassa raskas hakuprosessi kuntarekryn kautta. Hakijoita sata tai yli. Ei jaksa millään, ei! Tämähän on vain väliaikainen ratkaisu. Vain väliaikainen niinkuin kaikki on.

Mutta, mutta!

Kiirellisenä väliaikainen tehtävä voidaan hoitaa Jihannalle edulliseksi. Laitetaanpa mol.fi:hin haku kiireelliseksi ja pyydetään hakijoiden soittavan pian, pian. Näin voin unohtaa aktivoida sen kuntarekryn ja teen haun ja haastattelut omalla tavallani! Laittakoot haut ros…sähköpostiin. Kun joku soittaa (haastattelu) sanon, että minulla on sopiva hakija ja olen melkein tehnyt valintani, mutta että hakija voi toimittaa haun ros…sähköpostiini, jos kiinnostaa.

Ja muistakaa, että minulla on jo tiedossa eräs, joka kukkia keräs!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti