torstai 11. toukokuuta 2017

"Te menette vain suihkuun!", meille sanottiin.

Pitäsiköhän ryhtyä diileriksi? Huumediilereilläkin tuntuu olevan nykypäivänä enemmän kavereita kuin työttömillä. Parhaimmat diilerit eivät itse käytä huumeita. Usein tällaiset diilerit ovat korkeassa yhteiskunnallisessa asemassa ja valmiiksi rikkaita. Joten huumediilailu taitaa jäädä persaukiselta työttömältä väliin. En kyllä ryhdy lobbaamaankaan, saati sponsoroimaan osaamistani ilmaiseksi.

Sotea, kikyä ja palkatonta työtä lobataan täyttä vauhtia. Suomesta halutaan tehdä tuottava sijoituskohde, jotta isot eläkkeet saataisiin maksettua. Työttömyys ei ole loppujen lopuksi ole ollenkaan ongelma. Päinvastoin. Työttömät ovat elintärkeä reservi rikkaiden eläkeläisten palveluihin tulevaisuuden Suomessa. Ehkä jo piankin saamme kuulla tuon härskin kuulutuksen työttömien perään. Suomi tarvitsee sinua, rakas laiskamato!

Ahneus on freudilaisesti tulkittuna anaalinen fiksaatio. Raha on ikäänkuin sisäisen lapsemme kakkaa, jonka työstäminen tuntuu nautinnolta. Sen pidätteleminenkin tuntuu hyvältä kuin myös varastoiminen. Periaatteessa valtakin voi ilmentää anaalista fiksaatiota. Mitä hyötyä vallasta oikeastaan on sen käyttäjälle? Saa osakseen naisen/miehen rakkautta? Voi taata lapsilleen ja sukulaisilleen turvattua tulevaisuutta, ellei sitten ole liian fiksoitunut valtaansa. Silloin jälkeläiset ja sukulaisetkin jäävät nuolemaan näppejään.

Valta elävöittää, sanotaan. "Te menette vain suihkuun", sanottiin juutalaisille 40-luvun Saksassa. Juutalaiset eivät nousseet vastaan, koska valta elävöittää myös kohteensa eli vallan alistamat. Se on meihin rakennettu järjenvastainen geneettinen mekanismi. Ihminen on pohjimmiltaan irrationaalinen olento. Eiväthän työttömätkään voi muuta kuin valittaa yksinäisyyttään kuten minä kolumnissani.

Kuka tai ketkä meitä/heitä työttömiä sitten puolustaisi? Miksi kiltisti alistumme huonompaan kohteluun? Moni asia voi kuitenkin muuttua, jos tästä mennään vielä huonompaan suuntaan.  Myös arvottomuuden tunne voi kääntyä yhteiskuntarauhaa vastaan. Pahin jakolinja yhteiskunnassamme sijaitsee hyvin toimeen tulevien palkkaa saavien  ja työttömien välillä.

Tuloerot ammoittavat myös samassa kohtassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti