tiistai 12. elokuuta 2014

Infra kuntoon!

Nyt ois työtä tiedossa lähempääkin, kun tietäs vaan mistä alottas! Nimittäin, kuulemma biotehdas tulee! Äänekoskelle tarvitaan varmasti selluloosan jalostajia. Selluloosasta voi tehdä mitä vain! Sitä voi jopa käyttää ravintona esim. salaatin osana. Itse ajattelin perustaa biohajoavia kestäviä pakkauksia valmistavan laitoksen. Paljonkohan tehtaan valmistamiseen tarvitaan lainaa?
Yksi vaihtoehto on tietysti uuden nelostien suunnittelu ja rakentaminen. Kaltaiselleni "taiteilijalle" sopisi varmaan asfaltin viivojen merkitseminen ja koristelu. Nykyään teihin upotetaan hienoja valoja, kuin myös tien varsille tehdään autoilijoiden ihailtavaksi hienoja taideteoksia. Voisi luonnistua minultakin. Liikenteen meluhaittojen takia pitäisi rakentaa betonista äänivallit, jotka voi maalata esim. biovärein. Multakasoja, joita on kasattu äänivalleiksi voi myös muotoilla lapiolla. En ole kuitenkaan ollut kovin innostunut hiekkalinnojen valmistamisesta, en lumiveistoksistakaan. Lapion heiluttelu olisi kyllä hyväksi kunnolle tietyissä rajoissa! Infra kuntoon uuden tien rakentamisella!


Tulevaisuuden autot kulkevat ilman kuljettajaa. Matkustajat voivat keskittyä maisemien ihailuun, niinpä tienvarsitaideteoksille ja informatiiviselle maisemoinnille on kysyntää. Muodollisesti pätevä opettaja, kun kai vielä olen, voisin ruveta kasvattamaan tulevia koskelaisia tehdastyön huoltotehtäviin. Nykyään monissa hyvissä kouluissa opetetaan koodaamista. Äänekoskellakin olisi syytä ruveta koodailemaan koneita, jotka jalostavat sellua. Koululaiset olisi syytä tutustuttaa selluloosan ja biotekniikan saloihin jo varhaisessa vaiheessa. Selluloosa sopisi käsitykseni mukaan hyvin 3D-tulostimen materiaaliksi! Voisin työllistää itseni myös tulostimien suoramyynnillä kouluihin myyntiesittelijänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti